This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Основа за машка облека - карирани кошули

На сите ни се познати карираните кошули. Трендот започна со легендите Џејмс Дин и Рок Хадсон, а во 1900-тите станаа кул со трендот на гранџот. Дури и револуционерниот дизајнер Александар Меквин го понуди своето мислење за овој тренд.

Карираните кошули се културен симбол кој е истовремено алтернативен и нормативен, усвоен и од контракултурата и од мејнстримот.

Естетски гледано, карираните кошули во повеќето шеми на бои се со низок ризик, убаво седат врз пар чино или фармерки, а подеднакво дома под мак или технички јакни или облечени откопчани над класична бела маичка.

Како и кај повеќето дезени, клучот за вградување на карираните во вашата облека е да го задржите остатокот од него средена; карираниот е храбар, шарен дезен, па дозволете му да го заврши најголемиот дел од работата и погледнете да го стилизирате со неутрални бои кои ја надополнуваат палетата на вашата кошула.

Всушност, овој тип на кошули е идеално решение за момците кои сакаат да внесат малку повеќе визуелен интерес за нивниот секојдневен изглед, но не се сигурни како да го направат тоа.

Еве го ставот на Елена Лука за оваа основна машка облека.

Search