This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Политика за приватност

Оваа изјава објаснува како ги собираме, користиме и обезбедуваме вашите информации. Ве молиме прочитајте понатаму и посетете ги нашите Услови за користење за повеќе информации.

Информации што ги собираме и како ги користиме

Елена Лука бара и собира лични информации од нашите клиенти на различни локации на сајтот, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, кога креирате членство на Елена Лука, купувате, комуницирате со нас преку социјалните медиуми, пишувате преглед на производот, учествувате во настани, конкурси или промоции, контактирајте го нашиот тим за грижа за корисници или објавувајте друга содржина генерирана од клиенти на оваа страница. Во моментов ова се примарните начини на кои собираме информации, но во иднина може да собираме податоци и преку други канали.

Видовите на лични информации што може да ги собереме од вас може да варираат во зависност од методот преку кој се добиени. Тоа може да вклучува, но не е ограничено на, следново:

Информации што ни ги давате

Ги примаме и складираме сите информации што свесно ни ги давате, како што се:

 • Целосно име
 • И-мејл адреса
 • Телефонски број
 • Адреса за достава
 • Корисничко име и лозинка за вашето членство на Елена Лука
 • Запис за вашите нарачки на Елена Лука, историја на купување и однесување и преференции за купување
 • Информации обезбедени од вас преку вашите интеракции со нас на социјалните медиуми
 • Други детали што може да ни ги доставите или кои може да бидат вклучени во информациите што ни ги даваат трети страни.

Информациите се собираат автоматски

Ние користиме алатки за аналитика на веб-локации од трета страна (вклучувајќи го и Google Analytics) кои автоматски собираат информации што не можат да се идентификуваат од вашиот прелистувач до дневниците на нашиот сервер секогаш кога комуницирате со нашата страница. Таквите информации вклучуваат, но не се ограничени на, IP адреса, прегледани страници и детали за уредите што се користат за пристап до Интернет и нашата страница. Се добива со автоматизирани средства со колачиња. „Колачиња“ се текстуални датотеки што се пренесуваат на хард дискот на вашиот компјутер додека се движите на нашата страница и на други страници. Можеби ќе можете да ги приспособите поставките на вашиот прелистувач или уред за да го промените прифаќањето на колачињата од страна на вашиот уред, но тоа може да ја ограничи нашата способност да обезбедиме содржина прилагодена на вас.

Можеме да собираме и складираме информации за користење кои не можат да се идентификуваат лично (вклучувајќи фреквенција и број на посетители на нашата страница). Таквите податоци се користат само во збирна форма и на начин што ја гарантира вашата анонимност. Можеме да ги обезбедиме овие анонимни, збирни информации на нашите партнери; и нашите партнери може дополнително да ги користат таквите информации за да ги утврдат општите шеми на употреба и трендови во обид да ви обезбедат подобрено онлајн искуство.

Е-пошта и други комуникации

Може да ве контактираме преку е-пошта за да ви ги испратиме потребните пораки поврзани со нарачката, како што се потврда на нарачката и известувања за потврда на пратката.

Може да ви испраќаме билтени и дополнителни е-пораки за нашите производи, услуги, натпревари и промоции за кои сметаме дека може да ве интересираат. Ако повеќе не сакате да ги добивате овие и други промотивни комуникации од нас, може да се откажете.

Како ги користиме вашите информации

Сите лични информации што ги собираме од нашите клиенти се за целите на образложението опишано погоре, како и за:

 • обработка, потврдување, потврдување и завршување на вашата трансакција
 • создавање, управување и одржување на вашето членство на оваа страница
 • обезбедување на корисничка поддршка и услуги
 • водење евиденција за вашата историја на купување
 • овозможување комуникација преку нашата страница и социјалните мрежи
 • управување со вашето учество на натпревари и промоции
 • испраќање е-пошта како што е соодветно (Видете го делот в: е-пошта и други комуникации)

Споделување информации

Елена Лука не ги споделува личните информации на своите корисници со трети лица кои не се поврзани со нив за нивни промотивни цели. Ние ги споделуваме вашите лични информации со неповрзани трети страни само како што е опишано подолу:

Плаќање и испорака

Ние користиме процесор за плаќање од трета страна и агент за испорака од трета страна за да обезбедиме плаќање и испорака на вашите купени производи. Ние може да користиме други трети страни за други услуги од време на време. Овие трети страни немаат овластување да ги користат вашите лични податоци за свои промотивни цели.

Правно обелоденување

Го задржуваме правото да ги откриеме личните информации на нашите даватели на услуги, владата, агенциите за спроведување на законот или други трети страни под одредени околности кога е поднесено формално барање (како на пример при одговарање на судски налог или судска постапка) како Елена Лука , по наша единствена и апсолутна дискреција, смета дека е неопходно и соодветно.

Врски до веб-страници на трети лица

Оваа страница содржи линкови до други веб-локации. Елена Лука не презема никаква одговорност за практиките за приватност или содржината на овие други веб-локации. Ве охрабруваме да ги прочитате политиките за приватност на секоја веб-локација што ја посетувате пред да ги откриете вашите лични податоци.

Обелоденување на содржини и информации генерирани од корисниците

Сите лични информации или содржина на слики што доброволно ги откривате онлајн на начин на кој другите корисници можат да ги гледаат (вклучувајќи, но не ограничувајќи се на: прегледи на производи, на страници на социјалните мрежи, во врска со натпревари и промоции) станува јавно достапна и може да се чита и собрани од други членови на оваа страница. Името на вашето членство или други информации, исто така, може да бидат прикажани кога објавувате коментари низ страницата. Елена Лука не е одговорна за личните податоци што корисниците избираат да ги откријат.

Како ги заштитуваме вашите информации

Елена Лука ја користи напредната технологија за потребите на безбедноста на Интернет. Кога пристапувате до нашата наплата со користење на индустриската стандардна технологија Secure Socket Layer (SSL), вашите информации се заштитени и со автентикација на серверот и со шифрирање на податоците, осигурувајќи дека вашите податоци се безбедни, безбедни и достапни само за Елена Лука.

Нашата страница е потврдена од 2ChechOut, Shopify Secure, AES 256Bit, VISA, MasterCard, Discover Network, American Express, McAfee Secure, за сите наши безбедни трансакции со кредитни картички.

Покрај тоа, Елена Лука е хостирана во безбедно опкружување на серверот што користи заштитен ѕид и друга напредна технологија за да спречи пречки или надворешен пристап.

Пристап до вашите лични информации

Можете да пристапите, ажурирате или менувате вашите лични податоци со најавување на страницата за членство на Елена Лука и менување на вашите преференции по ваша дискреција.

Можете да изберете да не ни дадете некоја или сите информации што ги бараме, но тогаш можеби нема да можете да создадете членство со нас.

Ажурирања на политиката за приватност

Елена Лука може, во секое време и без најава, да ја измени и ажурира оваа Политика за приватност со нејзино ревидирање на страницата. Вашето континуирано користење на страницата претставува ваше прифаќање на какви било такви ревизии. Затоа треба периодично да ја посетувате оваа страница за да ја прегледате тековната Политика за приватност.

Последно ажурирање на 10.10.2020

Контактирајте не

Ги поздравуваме вашите прашања и коментари за оваа Политика за приватност и страница. Можете да не контактирате на:

66 М.Т.Гологанов бул.

1000 Скопје, Македонија

+389 2 3245 107

+389 70 312 413

ешоп (кај) elenaluka.com

Search