This section doesn’t currently include any content. Add content to this section using the sidebar.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

ПОЛИТИКА ЗА ВРАЌАЊЕ И РАЗМЕНИ

Во Елена Лука, имаме за цел да ве задоволиме, па ако не сте задоволни со вашата нарачка, ќе направиме се што можеме за да ја подобриме!

Запомнете, секогаш можете да не контактирате за какви било дополнителни нарачки или прашања или проблеми поврзани со производот!

Нашата политика за враќање и размена е следна:

 • Ве молиме контактирајте со нас во рок од 24 часа од приемот на вашата нарачка.
 • Сите пакети за враќање мора да бидат примени во рок од 5 дена од датумот кога ја испорачавме вашата нарачка.
 • Враќањето се обработува во рок од 10 работни дена од приемот на пакетот.
 • Нудиме само замена за ист предмет во различна големина. Доколку не можеме да го замениме артиклот, ќе ви обезбедиме кредитен ваучер што може да го искористите во нашата е-продавница. Ве молиме имајте предвид дека можете да направите размена на истата ставка само еднаш.
 • Следниве ставки се неповратни:
  • Враќањата се добиваат по 5 дена од датумот на испорака на оригиналната нарачка.
  • Се враќа во оштетена, истрошена или измиена состојба.
  • Враќањата се добиваат со дамки од шминка, дезодоранс, парфем или слични производи.
  • Сите производи купени на финална продажба.
 • Добиените артикли кои не се подобни за размена ќе ви бидат вратени назад и подлежат на дополнителни трошоци за испорака.
 • Доколку сте примиле неточен или оштетен предмет, ве молиме да ни го вратите предметот. Во зависност од достапноста на производот, ќе ви биде доставена нова ставка веднаш штом ќе го добиеме вашето враќање. Во случај артиклот да се распродаде, ние ќе ви го вратиме целиот износ на вашата нарачка.
 • Рефундирањето може да се изврши само на вашиот оригинален начин на плаќање.
 • Испораката не се враќа, освен во случаи кога сме направиле грешка при испораката.

КАКО ДА НАПРАВИТЕ ВРАЌАЊЕ ИЛИ ЗАМЕНА

Сè додека вашите артикли се подобни за размена, започнете со следење на овие лесни чекори:

 • Вклучете ја вашата оригинална фактура во пакетот.
 • На предната страна на вашата фактура, заокружете ги имињата на артиклите што ги разменувате.
 • Наведете ја новата големина.
 • Ставете ја вашата фактура, заедно со артиклот(ите) во неистрошена состојба и со прикачени ознаки, во безбедно затворен контејнер за испорака.
 • Адресајте го вашиот пакет на:

Елена Лука ДООЕЛ Скопје
66 М.Т.Гологанов бул.
1000 Скопје, Македонија

Ќе ви испратиме е-пошта кога ќе го обработиме вашето враќање или размена!

Search